СГС остави в ареста тримата полицаи обвинени за подкуп

Софийски градски съд остави за постоянно в ареста тримата служители на Пето РУ на МВР - София Митко Величков, Йордан Младенов и Милен Миланов, предаде репортер на БГНЕС.
Съдът реши след двучасово закрито заседание, че са налице предпоставки задържаните да извършат ново престъпление и постанови най-тежката мярка „задържане под стража“. Мярката ще бъде обжалвана в четвъртък пред Апелативния съд. Тримата са подведени по чл. 302 за подкуп. Възможната присъда в случай, че вината им бъде доказана е от три до десет години затвор и глоба от 20 000 лева. Обвиняемите се скриха от медиите и бяха с покрити лица, като адвокатите им също не пожелаха за коментират решението на съда.
БГНЕС припомня, че тримата служители на 5-то РУ на МВР – Митко Величков, Йордан Младенов и Милен Миланов, бяха задържани на 16 септември вечерта по време на получаване на 2000 лева. Арестуваните трима полицаи от столичното Пето Районно са рекетирали двама граждани с "нисък социален статус" като са им поискали тези пари, както заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в четвъртък. Митко Величков, Йордан Младенов и Милен Миланов бяха арестувани в сряда вечерта от служители на Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР. Сигналът срещу столичните "служители на реда" е подаден на 15 септември, а ден по-късно са задържани по време на получаване на парите. Двете хиляди лева били поискани от гражданите с "нисък социален статус", за да "нямат проблеми с полицията". Какво се има предвид под "нисък социален статус" така и не стана ясно, но въпросните хора нямали проблеми с полицията. Въпреки това обаче полицаите ги шантажирали като им обяснили, че са издирвани от МВР и могат да оправят "проблемите" си срещу 2000 лева. Рекетираните обаче подали сигнал и така се стигнало до ареста на униформените. Освен, че вече са им повдигнати обвинения, те ще бъдат предадени и на комисията "Кушлев" за установяване на незаконно придобито имущество. Вътрешният министър разказа, че срещу Митко Величков, който бил началник на група в Пето РПУ, имало сигнали за участие в имотни измами. Милен Миланов пък през 1990-те години работил в Специализирания отряд за борба с тероризма, но по същото време имал и договор със силовата групировка ВИС – 1. Това станало причина за уволнението му 1994 г. от системата на МВР. През 2004 г. той бил регистриран в полицията в Сливен за нанасяне на средна телесна повреда. Това обаче не му попречило три години по-късно да кандидатства за връщане на работа в МВР. Явил се на конкурс и през 2008 г. получил назначението.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа