Кметът на община Гълъбово Николай Тонев е временно отстранен от длъжност

Състав на Окръжен съд - Стара Загора отстрани временно от длъжност кмета на община Гълъбово Николай Тонев, заради длъжностно престъпление, предаде кореспондентът на БГНЕС в Стара Загора.
Искът за мярката е внесен от Окръжна прокуратура - Пловдив. В хода на разследването са събрани 42 тома. Тонев е оказвал натиск и опити за вмешателство в дейностите на кметската администрация. Затова присъствието му в общината, независимо дали ще бъде в отпуск, би попречило на процесуалните действия. Мярката може да бъде обжалвана в 3-дневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.
На 19 август Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение на Николай Тонев за извършено престъпление по чл.282, ал.2 пр.II, във връзка с ал.1 от НК, (длъжностно лице, превишило правата си с цел да набави за себе си или другиму облаги). На Николай Тонев беше наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 4000 лв. Според прокурорското Постановление за привличане на обвиняемия, в периода 25.11.2008 г. - 25.05.2009 г. при условие на продължаващо престъпление, в качеството си на длъжностно лице кметът на Гълъбово не е изпълнил служебните си задължения.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа