Борисов: От нас зависи да променим имиджа на България в Брюксел

Безспорен е фактът, че България имаше много лош имидж в Брюксел. От нас зависи сега дали да го променим. Важното е, че хората там имат надежда и ни дават шанс да го направим. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред Дарик радио.
Борисов уточни, че България се намира в графата за най-корумпираните, най-бедните със спрени еврофондове.
„Отзвукът за това, че освободиха всички плащания, е много голям и в европейската преса, и въобще в коментарите в политическите среди", поясни министър-председателят.
На въпрос дали има щета на бившите управляващи, която не може да се оправи, Борисов отговори, че това са загубени пари по ФАР и по ИСПА. „Ние въпреки всичко работим за тях, за да ги пуснат и с ясното съзнание, че няма да ги усвоим, но просто заради имиджа на България да не стоят затворени фондовете", добави той. Бойко Борисов заяви още, че от Брюксел не са поставили срокове, в които да наблюдават България и поясни, че това е правено през изминалите 30-40 дни и са наясно с всичко в страната.
Министър-председателят каза относно словесните престрелки с президента Георги Първанов, че не бива да се говори на тази тема и добави „всеки да си гледа неговата работа". Информацията е на Дарик радио.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа