Тамплиерите правят ген. Мутафчийски "Рицар на годината"

Тамплиерите правят ген. Мутафчийски "Рицар на годината"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.12.2021
  • Сподели:

В събота Орденът на Рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим ще връчи званието “Рицар на годината” на ген. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА-София. Това съобщи пред “Труд” Великият Приор на Ордена на Рицарите тамплиери у нас акад. Румен Ралчев.

 

Традиционно тамплиерите отличават на своя коледен бал граждански лица, които са с принос към обществото, а през годините с “Рицар на годината” са били удостоени акад. Антон Дончев, проф. Георги Чапкънов - Чапа, проф. Генчо Начев, първият български космонавт Георги Иванов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и др.


Голямата награда “Рицар на годината” се присъжда от 2008 година, а красивата статуетка е дело на на рицаря-тамплиер от Пазарджик Спас Киричев.

 

Тамплиерите правят ген. Мутафчийски "Рицар на годината"

 

В хотел “Маринела” рицарите-тамплиери ще проведат и своя благотворителен търг за набиране на средства за стипендии на талантливи деца.

Вече десет години Орденът на Рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим - Велик приорат България организира и два конкурса за поощряване на даровити младежи, това са международният конкурс за детска рисунка “Рицарят в мен” и национален конкурс по литература за есе или стихотворение.

Национално жури от твор­ци определя най-добрите детски рисунки и текстове, а най-добрите участници получават годишна стипендия от Ордена, припомни Румен Ралчев.

Само преди месец и половина пък Мутафчийски беше отличен със спецциална награда от еврейската общност у нас за борбата си с пандемията и със задна дата за помощта си на пострадалите при атентата в Сарафово.

Станете почитател на Класа