Насрочиха делото срещу Галеви

За 23 септември е насрочено делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, както и задържаните с тях Владимир Ангелов, Апостол Чакалов, Георги Блатски, Красимир Оков и Георги Градевски, предаде Дарик радио.
Това съобщи председателят на окръжния съд Мирослав Начев, който е и съдия докладчик по делото. По отношение на обвиняемите са взети мерки за неотклонение "задържане под стража", "подписка" и "парична гаранция". 131 свидетели и 26 вещи лица са посочени в списъка за призоваване по делото.
БГНЕС припомня, че от 00.00 часа на 14 юни Пламен Галев и Ангел Христов са с имунитет като кандидат-депутати, след като бяха регистрирани от РИК, Кюстендил. Прокуратурата обаче отказа да ги освободи от ареста същия ден, тъй като делото срещу тях бе в съда. От петък, 12 юни, папките с материалите срещу групата на Галеви пътуваха за съда в Кюстендил, който в крайна сметка е компетентен да гледа делото. Такъв е законът. Градска прокуратура няма да освободи братя Галеви, заяви на 14 юни пред БГНЕС градският прокурор Николай Кокинов на въпрос дали ще бъдат освободени братята, след като имат имунитет като кандидат-депутати, регистрирани от РИК-Кюстендил.Николай Кокинов каза още, че Софийският градски съд е изпратил делото в Окръжния съд на Кюстендил и "там, каквото искат вече да правят, но градският съд няма да пусне на свобода братя Галеви". "Градска прокуратура вече е внесла обвинителен акт срещу двамата", каза още Николай Кокинов.
Софийска градска прокуратура внесе на 10 юни в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Пламен Галев, за това, че е образувал и ръководил въоръжена организирана престъпна група с Ангел Христов (ръководител на групата след задържането на Пламен Галев), Апостол В. Чакалов и Владимир А. Ангелов. Срещу Пламен Галев са повдигнати обвинения за ръководене на въоръжена организирана престъпна група, изнудване, нанасяне на телесни повреда и др. Обвиненията срещу Ангел Христов са за участие в ръководството на група, която чрез внушаване на страх извлича облаги, изнудване, участие във въоръжена организирана престъпна група. Подобни са обвиненията и срещу Апостол В. Чакалов, Владимир А. Ангелов, Красимир В. Оков, Георги К. Градевски, Георги В. Блатски.
Пламен Христов и Ангел Галев, известни като братя Галеви без да имат роднински връзки, са бивши служители на МВР.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа