Взрив уби 5-годишно дете и майка му

5-годишно дете и 29-годишната му майка загинаха при взрив пред гараж в Разлог, съобщиха от пресцентъра на благоевградската полиция.
Инцидентът е станал тази сутрин, когато загиналата е отворила вратата на гаражната клетка. Предполага се, че взривът е задействан чрез GSM. Майката е била на място с двете си деца, като след взрива и тримата са настанени в разложката болница. Малко по-късно пострадалата жена и по-голямото дете са починали. Другото дете, което е на 2-годишна възраст, е ранено, но без опасност за живота. В момента се изяснява дали бащата на двете деца и собственик на гаража е криминално проявен.
От пресцентъра на МВР уточняват, че гаражът на улица “Даме Груев” е собственост на Я.М./37г./, регистриран в полицията за множество криминални действия - измами, рекет, незаконно преминаване на границата. По първоначално данни взривът е избухнал при отварянето на гаражната клетка от 29-годишната му съпруга, която в този момент е била с двете си деца - на 2 и 5 години. Районът е отцепен, извършва се оглед. На място са специалисти от ДОТО-МВР. Образувано е досъдебно производство. Продължават процесуално -следствени действия, уведомена е прокуратурата.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа