Петко Арнаудов: Добрият служебен автомобил е само едно средство

По повод обвиненията на общинския съветник Людмил Николов за предстоящото купуване на нов служебен автомобил от община Царево, кметът на общината Петко Арнаудов каза за БГНЕС, че до този момент общинската администрация в Царево разполага с два автомобила.
„Това са две леки коли марка”Фолксваген”. Единият е дарение, направено от лекар, който преди години е работил в общината, а сега живее зад граница . Колата е на повече от 6 години и се използва за служебни пътувания в региона.
Вторият автомобил се използва както от мен като кмет, така и от служители на администрацията, за 4 г. е навъртял 150 000 км. Да не забравяме, че Царево е на близо 500 км от столицата, а пътуванията до там се налагат доста често, включително и за участие в проекти по Оперативните програми на ЕС”. Кметството в Ахтопол разполага с пежо, което е на 8 години. ”С обявяването на обществена поръчка за нов служебен автомобил имах една-единствена цел – да осигуря сигурен и представителен автомобил за администрацията, с проходимост и при зимни условия, на една разумна цена. Не става въпрос за лукс, а за обективно преценени финансови възможности. Царево все пак е крайбрежна община, една от най-бързо развиващите се, тази позиция предполага многобройни контакти. Обществената поръчка е одобрена от Общинския съвет, стриктно са спазени всички процедури” добави Арнаудов.
И добави, че в съвременния свят добрата кола е просто едно добро работно средство. ”При бюджет близо 20 млн. една общинска администрация може да си позволи приличен автомобил. Средстава са заложени още м.г., изчакахме края на лятото, когато има повече приходи в бюджета и по-изгодни цени в автокъщите. Автомобилът все още не е закупен. Нека г-н Николов се чувства поканен да го пробва пръв като общински съветник” завърши Арнаудов.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа