БЕХ избра нов съвет на директорите на АЕЦ "Козлодуй"

Милена Ценова, Димитър Ангелов и Костадин Димитров са новите членове на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” ЕАД, реши днес Съветът на директорите на Български енергиен холдинг, съобщиха от пресслужбата на дружеството.
Атомната централа е дъщерно дружество на БЕХ. Освен персоналните промени в ръководството на АЕЦ “Козлодуй”, БЕХ, взе решение и за намаляване на броя на членовете на Съвета на директорите на атомната централа до трима души. Намаляване на състава ще има и за останалите дружества в състава на БЕХ, като Съветите на директорите, които ги управляват, ще станат тричленни. Промяната е свързана с оптимизация на управлението на компаниите, както и с политиката за намаляване на разходите. Съветът на директорите на БЕХ реше неговите членове да излязат от ръководствата на дъщерните дружества на холдинга. С приетите днес промени от ръководството на АЕЦ “Козлодуй” бяха освободени Красимир Янков, председател на Съвета на директорите, Йосиф Илиев, заместник-председател на Съвета на директорите, Иван Генов, изпълнителен директор и Тенчо Попов, член на Съвета на директорите. Новоизбраният съвет на директорите на атомната централа до утре трябва да излъчи изпълнителен директор на дружеството.
Биографична справка:
Милена Ценова е началник на политическия кабинет на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Завършила е ВХТИ, гр. София и Университета за национално и световно стопанство. Специализирала е маркетинг мениджмънт в реномирания лондонски институт Chartered Institute of Marketing.
Димитър Ангелов е роден през 1949 година. Възпитаник е на Московския енергетически институт, специалност Атомни електрически станции и установки. Завършил е и Стопанската академия “Д.А.Ценов” - Свищов, специалност “Мениджър по организация и управление на бизнеса”. Специализирал е в Яновия, Русия и др. Има близо тредесет годишен опит в областта на атомната енергетика. От 2000 година е главен инженер “Електропроизводство” в V и VI блок в АЕЦ “Козлодуй”.
Костадин Димитров е роден през 1955 година. Завършил е Стопанската академия “Д.А.Ценов” - Свищов като магистър по “Счетоводна отчетност и контрол”. Има и магистратура
по “Международни счетоводни стандарти и финансови отчети”. От 2000 година Димитров е главен счетоводител на АЕЦ “Козлодуй” ЕАД.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа