Как да си намеря работа

Как да си намеря работа
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.04.2021
  • Сподели:

В търсене на работа, която е едновременно подходяща за нас и добре платена, може да мине много време. За да ускорите нещата, може да се възползвате от съветите на експертите в тази област. Да видим кои са те.

 

Определете кариерна цел

 

Търсенето на работа не следва да е хаотично, важно е да решите какво точно искате да направите, тоест да определите желаната позиция или няколко такива.

 

Защо не е добре да изпращате CV-то си на всички свободни работни места?

 

За всяка позиция се изисква отделно CV, адаптирано към избраната специалност. Не знаейки на каква позиция искате да работите, е нормално, ако се затруднявате да напишете CV и като цяло забавяте търсенето на работа. Ще бъде много по-продуктивно, ако успеете по-бързо да определите обхвата на позициите, към които се стремите.

 

0pab

 

Ако при кандидатстване в която и да е компания изразите желание да работите на която и да е позиция, най-вероятно кандидатурата ви няма да бъде одобрена. Важно е работодателят да разбере ясно какво точно можете и искате да направите в неговата компания, какви ползи можете да донесете. Търсещите работа от категорията „Мога да правя всичко, ако ми плащат“ обикновено не са предпочитани.

 

За всяка позиция има по-ефективни и не толкова ефективни канали за търсене на работа. Ако не решите за каква позиция искате да кандидатствате и съответно не изберете подходящи оферти за свободни работни места, това съвсем логично ще забави значително процеса на намиране на работа.

 

Също така трябва да направите списък с изисквания за желаната работа. Това са изисквания от тип размер на заплатата, местоположението на офиса, часовете на работа, възможността за дистанционна работа и други. Това също ще ви помогне да търсите работа по-ефективно, без да губите време за кандидатстване на неподходящи работни места.

 

С други думи - препоръчваме ви внимателно да помислите от какъв вид работа се нуждаете, какви условия ще бъдат най-важни за вас, кои от тях бихте могли да пренебрегнете в някаква степен и кои не.

Станете почитател на Класа