Какви стилове пижами съществуват и как да определим размера им

Какви стилове пижами съществуват и как да определим размера им
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.04.2021
  • Сподели:

Съществуват няколко стила пижама: класически, с тениска или дълъг ръкав с панталон, пижама тип гащеризон, по-романтични пижами за специални случаи, нощници.

 

Пижамите с класическа кройка се състоят от широка риза или тениска и широки панталони с ластик. Произвежда се и серия с къси панталони, които се използват за спане и като домашно облекло. Тези пижами са изработени в повечето случай от коприна и трикотаж. Подходящи са за всеки сезон.

 

1pizza

Класическите пижами са едни от най-предпочитаните. Този вид спално бельо е подходящо за всеки един сезон. В зависимост от времето, клиентите предпочитат те да бъдат с къс или дълъг ръкав и панталон.

 

Нощниците от своя страна може би се предпочитат повече от по-възрастните жени. Те са широки и удобни. Лесно се използват. Обикновено са направени с връзки или копчета.

 

Пижамата гащеризон е подходяща за зимата, когато е по-студено. Тя е по-дебела, държи по-топло, удобна е нощем, защото тялото има нужда да бъде свободно и да се чувства конфортно. Пижамите гащеризони обикновено се шият от хавлиени и велурени тъкани.

 

Пижамите за специални случаи пък са изработени от прозрачни или полупрозрачни материи с дантелени нишки. Те създават настроение, а не топлина.

 

Как да определите размера на пижамата си?

Размерът на пижамата се определя от обиколката на гърдите и обиколката на бедрата. Обхватът на гърдите е „отгоре“, обхватът на бедрата е „отдолу“

 

Важно е да се вземе предвид колко висок е продуктът. Като правило средната стойност се приема по подразбиране, но хората са високи или ниски, така че производителят посочва или точните размерни стойности, за които е подходящ този модел, или унисекс размер.

 

След като направите измервания, можете да сравните получените показатели в общата таблица с размери на пижамите и вече да я използвате, за да изберете желаната числена стойност. Обмислете следните характеристики: ако числовите индикатори се оказват с десетични стойности, закръглете нагоре. По принцип при пижамите е по-добре да изберете по-голям размер, отколкото твърде малък - така той няма да възпрепятства движението и да причинява неприятни усещания.

 

 

Източник: https://domo-tex.com

Станете почитател на Класа