Колеги: Божков стана символ на прехода в българската икономика

Много ми се иска да живея в развита европейска държава и по възможност тази държава да се нарича България, това беше смисълът на годините усилия и борба на един човек, станал символ на прехода на българската икономика – Александър Божков, пишат in memoriam от Центъра за икономическо развитие.
Много ми се иска новородената ми внучка да расте в развита европейска държава и по възможност тази държава да се нарича България, припомнят думите на Божков колегите му икономисти. Признат авторитет и апологет на структурните реформи в България, той защитаваше интересите на страната ни винаги и навсякъде - когато водеше преговорите с международните финансови институции в годините на фалиралата българска държава; когато започна преговорите за присъединяването ни към Европейския съюз; като участник в международни конференции по света; като член на престижни световни форуми, където представляваше България,
като участник в политически срещи, които чертаеха бъдещето на страната.
Като учредител и съпредседател на Центъра за икономическо развитие, в продължение на 10 години той използва всичките си познания, целия си авторитет на политик и държавник, за да съветва и предлага решения и политики в областта на икономиката на всички правителства и институции.
И всичко в името на една цел – превръщането на България в добро място за живот на децата ни.Ние загубихме колега и приятел, България загуби един много достоен и много талантлив човек. Надяваме се поколенията да оценят неговия принос в историята на България, заключават в траурното си писмо, изпратено до БГНЕС колегите му от Центъра за икономическо развитие.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа