Димитър Николов: Разкрити са нови COVID легла и общо 15 пункта за ваксинация, единият е денонощен

Димитър Николов: Разкрити са нови COVID легла и общо 15 пункта за ваксинация, единият е денонощен
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.02.2021
  • Сподели:

Кметът на Бургас заяви, че опасността от COVID-19 не е отминала, затова подкрепя предложението за предоставяне на допълнителни средства в сектор „Здравеопазване"

 

Разкрити са нови COVID легла и общо 15 пункта за ваксинация, единият от които е денонощен. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов по време на заседанието на Общинския съвет, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Бургас. Кметът заяви, че опасността от COVID-19 не е отминала, затова подкрепя предложението за предоставяне на допълнителни средства в сектор „Здравеопазване".

„Днес сме разкрили нови 322 легла, от които 22 са интензивни. До вчера бяха 260 на брой. Наблюдаваме своеобразен пик на инфектираните за днес - 182 в областта, от които 98 са в град Бургас. Все още в света не е измислено лекарство срещу COVID-19, но за щастие световната медицина е осигурила ваксина, която предпазва от развитието на болестта в човешкия организъм", посочи кметът.

Димитър Николов поясни, че до момента от I-ва и II-ра фаза са имунизирани близо 4700 души - медици, преподаватели и други. "Хубавата новина е, че от тях след 1-ва игла са се разболели 7 човека, но всички са се излекували бързо - без да развиват тежка фаза на болестта. Това показва, че тази тенденция е добра", допълни кметът.

В тази връзка той отчете, че към днешна дата на територията на града са разкрити 15 пункта за имунизация с два мобилни екипа, единият от които е денонощен - в МЦ "Св. Николай Чудотворец".

 

 

 

Станете почитател на Класа