Дебрецен победи Левски с 2:1 в София

Дебрецен победи Левски с 2:1 в първия мач от плейофа за влизане в групите в Шампионската лига. Двубоят се игра на стадион „Георги Аспарухов” в столицата.
Гостите откриха резултата в 12-ата минута, когато Боднар от 30 метра не остави шансове за Петков. В 51-ата минута сините изравниха с гол на Бардон. Зе Соарес нахлу в наказателното поле на унгарците и подаде на непокрития французин, който от около точката на дузпата стреля без подготовка и прати топката в горния десен ъгъл на Полексич за 1:1. Дебрецен поведе отново 76-ата минута чрез Цвиткович. Попадението стана при центриране в наказателното поле на домакините. Възпитаниците на Ратко Достанич сбъркаха в защита и голмайсторът се възползва от това, за да разстреля Петков.
През първата част унгарците имаха още няколко чисти положения, но не успяха да ги реализират.
В 18-та минута те можеха да удвоят преднината си, но ударът на Месарош от наказателното поле премина встрани от вратата. В 25-та Леандро отправи силен удар, но Петков изби в корнер, а в 29-та Сакали уцели гредата след центриране на Леандро. Домакините започнаха да игарят добре в последните пет минути на полувремето, когато имаха две чисти положения да изравнят резултата. След две много добри центрирания на Бардон само в рамките на две минути първо Зе Соареш не успя да засече подаването, а след това Христо Йовов направи най-големия пропуск за домакините и не успя да отбележи от два метра.
След отбелязването на гола на Бардон в 51-ата минута, последваха силни минути за Дебрецен. В 61-ата минута Рудолф центрира, получи се рикошет, но Кулибали не стигна топката и тя излезе в ъглов удар. В 63-ата минута „сините” допуснаха две последователни разбърквания в пеналта, при които Георги Петков не бе много убедителен, но до гол не се стигна. При една от следващите атаки Цветкович премина през Минев, стреля, но топката рикошира в крака на защитника и напусна игралното поле. В 69-ата минута Вагнер качи топката на главата на Ортега, но той стреля неточно. В 73-ата минута Сърмов отправи хубав удар, но вратарят изби.
В 76-ата минута Цвиткович се разписа за 2:1. Последва комбинация между Ортега и Бардон, която не бе лоша, но последният стреля неточно в аут. Минута преди края Вагнер центрира в пеналта, но Ортега не засече топката и Полексич улови.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа