"Любэ" ще забият безплатно в Каварна на 18 август

Популярната руска група "Любэ" ще изнесе безплатен концерт на стадион "Калиакра" в Каварна на 18 август от 20.00 ч. Подгряваща група е българската банда "Грамофон", добре позната на почитателите на руската музика у нас.
Концертът е по случай 8-годишнината на форум "България - Русия" и е част от програмата на Годината на България в Русия и Годината на Русия в България, които са под патронажа на президентите Георги Първанов и Дмитрий Медведев, съобщиха организаторите. Съдействие за концерта форум "България - Русия" е получил от кмета на община Каварна Цонко Цонев.
"Любэ" е една от най-търсените и любими групи в Русия и изпълнителският им график е пълен за година напред. За да дойдат на 8-та годишнина на форум "България - Русия", музикантите отмениха три свои предварително планирани концерта, но както казва фронтменът на групата Николай Расторгуев: "За приятелството между българския и руския народ няма непреодолими пречки!" - отбелязват организаторите.
В средата на юли тази година групата се завърна на музикалната сцена с концерти в Полша и Беларус на фестивала "Славянски базар"), след като на 21 април на Николай Расторгуев му бе направена тежка операция по присаждане на бъбрек, а два дена по-рано в автокатастрофа загина хормайсторът и беквокал на състава Анатолий Кулешов, припомнят от форум "България - Русия".
През февруари 2009 г. се навършиха 20 години от създаването на "Любэ". От 1989 г. групата неизменно оглавява руските музикални класации. Песните им по неповторим начин отразяват историята и днешния ден на Русия и се превръщат не в еднодневни хитове, а в истински народни песни според познавачи.
През март 2008 г. на знаков концерт дни след президентските избори в Русия Владимир Путин и Дмитрий Медведев заедно прекосиха Червения площад и се качиха на сцената, съпроводени от култовата песен на "Любэ" "Давай за. . .".
"Любэ" е любима група на премиера на Русия Владимир Путин, който е посещавал много от нейните концерти, отбелязват организаторите.
Николай Расторгуев е народен артист на Руската Федерация. Награден е от руския президент с орден "За заслуги пред Отечеството". Член е на Политическия съвет на партия "Единна Русия".

Станете почитател на Класа