Цветанов: Бързи присъди за убийците на Митов

Убеден съм, че съдът ще се произнесе в кратки срокове срещу убийците на Любомир Митов, заяви вътрешния министър Цветан Цветанов на погребението на полицая, който пострада при престрелката край Своге при задържането на крадци на кола, предаде репортер на БГНЕС.
Цветанов обеща, че вратите на кабинета му ще са винаги отворени за роднините на Митов и никога няма да забрави за тях и за него. "Заедно с полицаите и обществото трябва да докажем, че държавата е по-силна от престъпниците", заяви той. Аз стоя зад тях, добави още Цветанов. Предстоят да се вземат комплекс от мерки за защита на служителите на реда, но най-важно, според вицепремиера, е те да усещат подкрепа от политиците и от министъра. Това може да стане само с повдигане на духа и мотивацията им. Не мога да приема за нормално, че тези които посягат на полицаи, ще могат да стоят и да усещат живота по някакъв начин, по който да смятат, че са били от правата страна, заяви той. Стотици служители на реда дойдоха днес на погребението на Митов в село Бов, община Своге. Майката на загиналия полицай също намери сили да го изпрати в последния му път, придържана от двете страни и плачеща през цялото време. Съгражданите му от Своге го определят като любящ баща и верен съпруг, лоялен служител на реда и добър човек.
Министър Цветанов не пожела да каже в днешния ден какви ще бъдат новите мерки, които ще предприеме ведомството му, за да защити служителите си. Пред репортер на БГНЕС полицейски служител и колега на починалия, заяви, че изпитва съжаление към самата система на МВР, в която всички се надяват на промяна. Част от полицаите са единодушни, че трябва да бъдат премахнати стоп патроните. Повечето от тях обаче се въздържат от коментар за бъдещето на системата. Премиерът Бойко Борисов не присъства на погребението на Любомир Митов, но изпрати венец цветя до близките на загиналия. "Това не трябва да се повтаря", заяви Цветанов пред тях. Така смятат и полицаите.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа