Цветан Цветанов: Искам да създам необходими условия за работа

Наследството действително е много тежко. Проблемът е не, че заварваме тази голяма дупка в бюджета, а въпросът е, че са създадени порочни практики във всички министерства и ведомства с обявяването на обществени поръчки, които са непрозрачни, които облагодетелстват определен кръг среди, които са завишени и не решават проблемите на хората. Това каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи.
Цветанов поясни, че има няколко основни приоритета, които трябва да бъдат очертани в предстоящите месеци и години. Той заяви, че един от тях е националната политика за Шенген. Като друг проблем Цветанов посочи липсата на завършена процедура за издаването на документите с биометрични данни за самоличност.
„Тежкото наследство, проблемите, които има - не съм в състояние да отговоря на очакванията на българските полицаи”, заяви Цветанов. Той добави, че иска и има уверение от финансовия министър за възможност да се изравни порционът на българските полицаи с този на Министерството на отбраната.
Министърът заяви, че вчера е имал среща и с представителите на пожарникарския синдикат и поясни, че и там има мотивация за работа.
„Аз искам да създам необходимите условия за работа”, заяви Цветанов.
„Имам пълната подкрепа и на премиера на страната за това, което трябва да направим за един диалог и една прогноза на ангажимент, който държавата поема към Сектор „Сигурност и обществен ред”, каза още вътрешният министър. Той допълни, че за него е важно не какво ще стане след 2-3 месеца, а какъв ще е ангажиментът на държавата след година – две, за да може да се направят реформи, които да съответстват на потребностите на обществото.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа