Издирват мъж, убождал деца със спринцовка в столицата

Столичната полиция издирва неизвестен мъж, убождал деца със спринцовка, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Криминалистите от СДВР активизирали работата си, след като от началото на годината до края на юли били регистрирани четири случая на убождания на малолетни момчета и момичета. Сигналите са предимно от кварталите “Люлин” и “Надежда”, последният случай е на 10 август в “Обеля”.
Всички потърпевши деца са на възраст до 10 години. Те разказват, че непознат възрастен мъж ги спирал денем, между 11 и 16 часа, обикновено пред жилищния блок или на детската площадка, където си играели. Питал ги къде живеят и ги повеждал към входа. Там, без да говори, да ги заплашва или разпитва, свалял панталонките им и ги убождал със спринцовка. Има сведения и за инжектиране на неустановена до момента течност. При един от инцидентите неизвестният засега извършител е ухапал детето по ръката и седалището. При всеки конкретен случай на потърпевшите е направен медицински преглед. До момента не е установено заразяване или данни за причинено заболяване.
Криминалистите съветват родителите да не оставят без надзор малолетните през ваканцията, докато играят в квартала. Препоръчват също внимателен разговор с децата и предупреждение да не отиват никъде с непознати, каквото и да им обещават. Единични сходни инциденти, неразкрити досега, са регистрирани и преди няколко години. Тогава децата дали описание на извършителя, подобно на това от последните случаи: мъж на възраст 45-55 години, от български произход, висок около 180 см, с нормално телосложение, с леко оформено коремче, къса 4-5 см бяла коса, която стърчи нагоре, с челно оплешивяване. При отделни случаи се посочва, че мирише на алкохол, както и че има липсващи или издължени развалени предни зъби.
По така направеното описание са изготвени два портрета на предполагаемия извършител. СДВР умолява гражданите, които разпознаят лицето и имат информация за него, да се обадят на тел.166 при гарантирана анонимност.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа