Борисов пак яхна джипката! Показа на Балтов и Ангелов АМ "Европа": Работата носи свобода!

 

"Когато те е страх от ресторант, не ходиш в ресторант. На ресторант се ходи по желание. Защо трябва да ти забраня да ходиш. Когато видиш, че е пълно с хора, не отиваш", коментира премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов пак яхна джипката.

"Много разчитам на хората. Човек по човек, който е здрав - отива да работи. Работата носи свобода, работата носи удоволствие, работата носи живот, взимаш заплати, храниш семейство", така премиерът Бойко Борисов обясни защо е важно всеки, разболял се от коронавирус, да бъде излекуван. Той си послужи с фраза, съвпадаща по смисъл с лозунга "Arbeit macht frei", разположен над входа на нацисткия концлагер Освиенцим, която обикновено политиците се въздържат да използват. „Arbeit macht frei“ е немска фраза от националсоциалистическия период в Германия. означаваща: „Трудът освобождава“. 

В обедната почивка на здравния министър Костадин Ангелов и директора на "Пирогов" Асен Балтов Борисов той ги качи в автомобила си и ги разходи по новоизградения път за Калотина, за да им покаже какво прави правителството, докато те лекуват хората.

Пътуването беше отразено с няколко включвания във "Фейсбук", като това е най-любопитното. Това беше първо включване на живо на Борисов от неговите обиколки, след като беше под карантина, заради зараза с коронавирус.

Преди това Борисов беше на посещение в "Пирогов".

Премиерът обясни, че благодарение на лекарите, които не спряха да лекуват пациентите, е възможно през цялото време на пандемията да се продължи със строителството на пътища.

"Балтов, виж каква маркировка. Тук като стъпиш, тя започва да бучи и ти показва, че не си на правилното място", каза Борисов и добави: "Да видите и Петя какво прави, не само вие. Гледайте каква красота. Затова ни е е много важно бързо да лекувате."

"Човек по човек искам да лекувате. Който е здрав, да работи. Работата носи свобода, носи щастие и удоволствие. Държавата не трябва да спира, тя трябва да се движи и първи ще излезем от кризата", каза Борисов.

"Когато те е страх от ресторант, не ходиш в ресторант. На ресторант се ходи по желание. Защо трябва да ти забраня да ходиш. Когато видиш, че е пълно с хора, не отиваш", коментира премиерът.

"Давайте на докторите и сестрите по 1000 лева, за да можем да вършим работа, а не да ги притискаме още толкова и да ги психясваме", уточни той и добави, че е присъствал на Съвета на Европа, когато белгйският премиер е затворил държавата, но това не е дало очакваните резултати.

Към тримата се присъедини и регионалният министър Петя Аврамова, а Борисов каза, че му е драго да кара по тези пътища, на които до скоро е имало посеви. "Продължаваме до границата", заръча той на Петя Аврамова.

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа