Не им пука за черните чували: Стотици друсат кючеци в баровете

Бургаски наргиле бар скандализира здравните власти с разюзданото си поведение посред пандемията. Клубчето "Харем" в Меден Рудник е погазило всички здравни разпоредби в опит да се ограничи разпространението на коронавируса и вместо да хлопне врати, е позволило вихренето на чалгаджийски купон в нощта срещу петък, разкриха местните медии. От кадри в социалните мрежи се вижда как десетки младежи кършат снаги под звуците на маанета в малките часове на нощта, въпреки изричната забрана за отварянето на заведенията от този калибър. 

 

Същото видяха и инспектори на столичната Регионална здравна инспекция тази нощ в клуб "11" в Студентски град, където също са нарушили забраната. 

Присъстващите обяснили, че става въпрос за частно парти. Празнуващата компания наброявала около 40 човека. За да не привличат внимание, гостите на заведението влизали и излизали през задна врата, пише Glas.bg. В крайна сметка дискотеката е санкционирана с акт. "Скъпи приятели, Club Eleven Sofia работи за вас всеки ден от 16:00ч до 23:30ч. За нас е важно вашето здраве и здравето на нашия персонал и затова са взети всички необходими и задължителни противоепидемични мерки, както и спазване на необходимата социална дистанция", пишат с подигравка на страницата на долнопробната дискотека.

Другият случай, който набра много популярност, бе този в пловдивския бар "Сохо". Разликата е, че в него партито, в което бяха замесени ВИП персони от пловдивския политически елит, беше след полунощ и Валери Симеонов реагира моментално. Лидерът на НФСБ внесе сигнал до главния прокурор, вътрешния и здравния министър за въпросното парти. Симеонов посочи в сигнала, че събитието е протекло при грубо и демонстративно нарушаване на заповедите на здравния министър.

Станете почитател на Класа