България победи Латвия с 1:0

Националният отбор на България победи гостуващия Латвия с минималното 1:0, в приятелска среща, играна на Националния стадион „Васил Левски”.
Единственото попадение в мача отбеляза нападателят на немския Борусия (Дортмунд) – Димитър Рангелов. Голът дойде след изпълнение на пряк-свободен удар, от страна на Благой Георгиев и разбъркване в наказателното поле на гостите. От него най-добре се възползва Рангелов, който успя с плътен удар да вкара топката във вратата на Ванинс.
Секунди след това Мартин Петров можеше да удвои, но ударът му мина на сантиметри от вратата на Латвия.
Инициативата се владееше през цялото време изцяло от българския национален отбор, който организира няколко опасни атаки, чрез Мартин Петров и Ивелин Попов. Именно той бе принудително заменен от Валери Домовчийски, като така и не стана ясно каква е конкретната причина за това и до колко сериозна е травмата на футболиста.
При една от най-опасните ситуации, през първата част, Петров намери Миланов, след изпълнение на ъглов удар, като последният имаше реална възможност да открие резултата, но ударът му бе спасен от вратаря на домакините Ванинс.
В края на полувремето пък, след добре организирана контраатака на домакините, Домовчийски можеше да се разпише, но опитът му да прехвърли Ванинс бе неуспешен.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа