Мизерията в поликлиника на пъпа на София

Чудовища мизерия и мръстотия засне фоторепортерът на Lupa.bg в една от най-големите и сочени за престижни откъм специалисти столични поликлиники. 17-о ДКЦ, което се намира в центъра на града до Театър София, на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", помещава едни от най-уважаваните лични лекари, невролози, нефролози, психиатри и педиатри в София, а в същото време от години сградният фонд по никакъв начин не се поддържа. 

 

 

 

Пациентите са принудени да чакат пред кабинети в ужасяващи условия, на изтърбушени дивани, с липса на осветление в много от коридорите и със затруднен достъп от хора с двигателни особености, видя нашият репортер. 

 

 

 

Гнусотията се допълва от тоалетни за мъже и жени, включително и за самите медици, в които освен парцал, напоен с белина, не са виждали освежаване от десетилетия. Много от чешмите не работят, клекалата са изпочупени, а за "лукс" като сапун или хартия за ръце изобщо не са и чували в столичното ДКЦ.

 

 

 

Явно нито на администрацията в район "Оборище", нито на здравното министерство му пука, че посред пандемия от непознат вирус, какъвто е SARS-CoV-2, лекари и пациенти са принудени да бягат на прибежки до близките заведения, за да се облекчат, докато чакат иначе качествените прегледи от специалистите. 

 

 

Снимки: Агнес Методиева

Станете почитател на Класа