Плашат БСП със съд за стотици хиляди

Неприятна изненада поднесоха тази сутрин на новоизбраната лидерка на БСП. Дни, след като се пребори повторно за председателския пост, Корнелия Нинова ще трябва да реши сложен финансов казус, който може да стигне и до съд.  На „Позитано” 20 е постъпила покана за доброволно изпълнение на задълженията, научи Lupa.bg от социалисти в партийната централа.

 

 

Става дума за стари задължения на телевизия БСТВ за доставка на техника и други контрагенти, възлизащи на стотици хиляди лева.

Това са борчове още от старта на партийната медия, които до този момент стоят неизплатени. Писмото с поканата за доброволното им плащане е изпратено до управителя на телевизията Вяра Емилова, и то в два екземпляра.

По информация на Lupa.bg червеното ръководство многократно отлагало изплащането на дълговете, но накрая чашата преляла. Сега от БСТВ, респективно БСП - като неин собственик, трябва в 30-дневен срок да броят няколкостотин хиляди лева, в противен случай рискуват въпросът да опре до съд. Ако искателят не получи парите си навреме, може да заведе дело и тогава проблемите на БСП ще станат още по-сериозни.

При такъв развой на събитията сметките на Столетницата може да бъдат запорирани, докато не се издължи.

А точно преди парламентарните избори това би предизвикало пълен шок в опозиционната партия. "Без пари няма как нито да се прави кампания, нито да се печелят избори", тюхкат се на "Позитано" 20.

Станете почитател на Класа