Цветанов: Полицаите не са имали за цел смъртта на Чората

Ние трябва като представители на държавата да вярваме в българските институции, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след днешната среща в Благоевград със семействата на осъдените полицаи за убийството на Ангел Димитров-Чората и представители на полицейските синдикати, предаде репортер на БГНЕС.
Убеден съм, че следващата инстанция ще подходи много по-задълбочено, за да има действително едно справедливо решение на този казус, допълни Цветанов. Аз заставам зад действията на българските полицаи при изпълнение на служебните им задължения, каза още вътрешният министър Цветан Цветанов и подчерта, че полицаите не са имали за цел смъртта на Ангел Димитров. "Те не са отишли с тази мисъл, с тази цел и с тази задача", заяви още Цветанов. "Винаги разсъждавам по този начин, че полицаите не могат да бъдат убийци. Там където полицай наруши закона, ще бъда безкомпромисен", заяви Цветанов. "Убеден съм, че справедливостта ще възтържествува, ние вярваме в българския съд", каза още вътрешният министър.
Според него около смъртта на Димитров "се е изприказвало прекалено много и в обществото е останало усещането, че има политически натиск". Цветанов заяви, че е говорил с премиера преди срещата си със семействата на арестуваните служители и мненията им съвпадат. "Ако зависи от мен не бих допуснал да влязат в затвора", заяви Цветанов, подчертавайки, че България е правова държава и думата има съдът, а решението на последна инстанция не следва да бъде коментирано. "Не смятам, че те са най-големите престъпници в държавата и за 20 години демокрация са най-виновни", каза Цветанов по повод високите присъди на полицаите. До месец вътрешният министър очаква прокуратурата да оповести информацията от проверките на МВР в различните министерства. Според Цветанов, навсякъде парите са харчени по не най-добрият начин.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа