ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 5:0

ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 5:0 в среща от 1-ия кръг на българската „А” група, която се игра на стадион „Локомотив” в парк „Лаута” и бе ръководена от рефера Станислав Тодоров. Головете за гостите от София реализираха Кирил Котев (7’), Иван Стоянов (45’ и 54’ от дузпа), Руи Мигел (61’) и Тимонов (78’).
През цялото първо полувреме тимът на ЦСКА бе по-добрият отбор на терена. В 7-ата минута на мача Маркиньос изпълни ъглов удар и капитанът на „армейците” Котев с глава отбеляза за 1:0. Добри положения пред вратата изпуснаха Тодоров, Маркиньос и Стоянов. В последната минута на първата част вратарят на ЦСКА Караджов се намеси отлични при две ситуации и предотврати сигурен гол във вратата си. В ответната контраатака Стоянов навлезе в наказателното поле и с хубав удар направи резултата 2:0.
В началото на втората част футболистите на Локомотив заиграха доста по-активно и изпуснаха три чисти голови положения. При едно от тях защитникът Сингбо не бе точен от един метър. В 54-ата минута след бърза контраатака Руи Мигел бе съборен в наказателното поле от Кюмюрджиев и главният съдия посочи точката за изпълнение на дузпи. Зад топката застана Стоянов и отбеляза втория си гол в мача. В 61-ата минута Маркиньос бе изведен отлично сам срещу Акалски, подаде към Руи Мигел и той покачи на 4:0 в полза на ЦСКА. В 70-ата минута новият български национал Виданов получи втори жълт, респективно червен картон и играчите на ЦСКА останаха с 10 човека на терена. Въпреки това 8 минути по-късно Тимонов получи отличен пас от юношата Пасков, преодоля Акалски и направи резултата 5:0. 3 минути преди края на редовните 90 Стоянов бе близо до своя хеттрик, но топката мина на сантиметри покрай гредата.
Така ЦСКА стартира убедително шампионата, докато Локомотив (Пловдив) записа разгромна загуба.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа