Полицаи протестират срещу присъдите за Чората

Масово ще подкрепим морално нашите бивши колеги, осъдени на 82 години затвор по случая „Чората" - Мирослав Писов, Иво Иванов, Борислав Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков. Това казаха вчера в навечерието на първия по рода си протестен митинг от синдикалната организация в Областната дирекция на МВР в Благоевград.
Почти всички полицейски служители в Благоевград ще носят на гърдите си значки с надпис "Полицаите не са убийци!". На митинга, обявен за 10 август от 18.00 часа пред Съдебната палата в Благоевград, няма да присъстват само дежурните полицаи и патрулиращите на пътя униформени.
„Присъдата срещу колегите ни е позор за българското правосъдие! Родната Темида явно освен с превръзка на очите е и със запушени уши, за да не чува собствените си безумни постулати." Това се казва в разпространената от няколко дни декларация на синдикалното ръководство в ОДП - Благоевград в подкрепа на осъдените по случая "Чората" благоевградски полицаи.
В документа пише още: „Ние, полицаите, не сме убийци, не са убийци и нашите колеги Писов, Иванов, Граховски, Механджийски и Калинков. Ние сме хора, които ежедневно изпълняват служебните си задължения, браним правата и законните интереси на гражданите."

Станете почитател на Класа