Вътрешният министър за протестите: Каквото и да направим, МВР ще бъде виновно

Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, с които разполагаме, за да осигурим свободното придвижване на гражданите. Простиращите искат да не ги закачаме, да не използваме насилие срещу тях, обсни той

Сега е трудно да си служител на Министерството на вътрешните работи, но всъщност никога не е било лесно, а най-трудното е да угодим на всички, каза пред журналисти в Елхово министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, предаде Новини.бг. 

"Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, с които разполагаме, за да осигурим свободното придвижване на гражданите. Протестиращите искат да не ги закачаме, да не използваме насилие срещу тях. Каквото и да направим, МВР ще бъде виновно", допълни министърът.

Ние знаем какви действия трябва да предприемем, но основната ни цел е запазването на гражданския мир в страната. Предпочитам да ме обвиняват, че не съм използвам насилие, отколкото да ни обвиняват за насилия над гражданите, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

През последния месец, след денонощни следствени действия, служители на МВР разкриха няколко убийства, въоръжени грабежи и други тежки престъпления, но никой не ни попита как върви работата в министерството извън денонощната охрана на протестите.

Министър Христо Терзийски и главният секретар Ивайло Иванов връчиха индивидуални награди на 61 служители от Регионална дирекция "Гранична полиция" в Елхово и 31 служители от Регионална дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението", отличили се при потушаването на пожарите в Елховско и Свиленградско.

 

 

 

Станете почитател на Класа