ЦСКА е в следващия кръг на Лига Европа след 1:1 с Дери Сити

ЦСКА се класира за следващия кръг на турнира Лига Европа след като елиминира северноирландския Дери Сити. Днешният двубой завърши 1:1 и с общ резултат 2:1 българите продължават напред. Маркиньос откри в 71-ата минута на двубоя. Бразилецът би от фаул от 30 метра и остави безпомощен вратаря Дохърти. Любопитното е, че през първата част той едва не бе изгонен след като първо получи жълт картон за нарушение в центъра, а след това не спря да протестира срещу съдийските решения. Реферът Нзоло на два пъти му отправи устни предупреждения. В 82-ата минута Дери Сити стигна до изравнително попадение. Хигинс центрира в пеналта, топката бе върната към Стюърт и той не пропусна – 1:1. Това е и крайният резултат от мача. Три минути преди последния сигнал Макглин получи директен червен картон за нарушение отзад срещу Орлин Орлинов.
Втората част започна с шут на Тодор Тимонов, който надцени възможностите си, като прехвърли както футболистите на съперника, така и вратата. В 49-ата минута Иван Стоянов напредна, изглеждаше, че бе фаулиран, но реферът Жером Нзоло прецени, че е симулирал и му показа жълт картон. В 52-ата минута треньорът на Дери Сити Стивън Кени направи първа смяна. Макглин влезе на мястото на Фарън. Малко след това О`Брайън би в очертанията на вратата, но не затрудни Караджов. Играта се изнерви, а футболистите на ЦСКА започнаха да предявяват постоянни претенции към съдийството. Последва най-добрата атака за „червените” от началото на мача. В 57-ата минута Маркиньос напредна, опита да стреля покрай плонжа на вратаря Дохърти, но той изби в корнер. В 60-ата минута Иван Иванов върна рисковано с глава, но домакините не успяха да се възползват. Две минути по-късно Грей центрира пред Караджов, но Виданов скочи и изчисти в тъч. В 66-ата минута Тодор Тимонов бе сменен от Руи Мигел. Малко след това Павел Виданов получи жълт картон за фаул пред наказателното поле на ЦСКА. В 68-ата минута Молой от Дери Сити изблъска без топка Йордан Тодоров и се очакваше да бъде изгонен, но получи жълт картон.
Първото полувреме ще се запомни с неприятната случка в 27-ата минута. Вратарят Чавдаров бе сменен от абсолютния дебютант Иван Караджов заради контузия. Той се сблъска със съперник и си удари главата. Първоначално искаше да продължи, но стана ясно, че това е невъзможно. Младият му заместник показа неувереност при първите си изяви, но до края на първата част не пусна гол. Бразилецът Маркиньос едва не остави „червените” с десет души на терена, след като получи жълт картон за нарушение в центъра на терена, а след това не спря да протестира срещу решенията на съдията. Накрая реферът от Белгия му каза, че при следваща подобна ситуация ще го изгони.
Най-доброто положение за ЦСКА бе в петата минута, когато Виданов би силно от около 24 метра, но Дохърти се справи със ситуацията.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа