Шофьор на ТИР арестуван след опит за подкуп

След преследване е задържан шофьор на ТИР, който е направил опит да подкупи длъжностно лице, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Товарният камион с турска регистраиця бил забелязан на изхода за Варна. Независимо от сигнала за спиране, шофьорът продължил пътя си, бил догонен от служители на русенската регионална Дирекция “Автомобилна администрация” /РДАА/ и спрян на около 20 метра преди разклона за местността “Караач”. При последвалата проверка водачът опитал да подкупи служителите и заедно с документите пробутал три банкноти на обща стойност 25 щатски долара. Опитът му обаче е бил неуспешен и служителите веднага сигнализирали в полицията и на място пристигнал дежурен автопатрул. Като видял наближаващата полицейска кола, шофьорът изоставил камиона и бързо избягал в близката слънчогледова нива.
Пет полицейски екипа от русенското Първо и Второ РУ на МВР блокирали местността и след час упорито претърсване беглецът бил открит и задържан. Срещу Д.Н. /46 г./ е започнало разследване за опит за подкуп на длъжностно лице, предстои повдигане и на обвинение.

/ БГНЕС /

Станете почитател на Класа