Шестима загинали при катастрофа на АМ „Тракия“

Шест са жертвите на тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“ при 160 км в посока София. Това потвърди областният управител на Стара Загора Гергана Микова. Сред загиналите е и шофьорът на тира, който предизвика инцидента. Шестима са пострадалите. Те са откарани в Университетската болница в Стара Загора. Най-тежко е състоянието на тригодишно дете с травма на главата, има опасност за живота му, съобщи БНР.
 
 
 
Шестима загинали при катастрофа на АМ „Тракия“
Снимка: БНТ

 

 

 

 

Катастрофата е станала около 17.30 часа. В района на село Оризово шофьор на тир с турска регистрация, пътуващ към Бургас, е изгубил управление, прегазил е мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение. Според очевидци камионът е ударил последователно поне пет автомобила, пътуващи към София. При сблъсъка предната част на тежкотоварния автомобил се е възпламенила.

Придвижването на линейките е било затруднено заради автомобили, които са се движели в аварийната лента, съобщиха очевидци, останали в задръстването.

Движението и в двете посоки по АМ „Тракия“ е силно затруднено.

Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. „Оризово” – Плодовитово – Поповица – път I-8 – Садово – път II-56 – п.в. „Войводино”.

В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Станете почитател на Класа