Парламентът реши: Лиценз за лотарийни игри може да бъде издаден само на държавата

Парламентът преустанови продажбата на лотарийни билети от организатори, различни от Българския спортен тотализатор

Парламентът реши лиценз за организиране на лотарийни игри да може да бъде издаден само на държавата.

Това решиха депутатите след като приеха текстове от Закона за хазарта на второ четене, предаде Агенция Фокус“. Лиценз ще може да се издава за томбола, бинго, кено и техните разновидности.

Народното събрание забрани разпространението на билети, фишове и талони или други удостоверителни знаци а участие в лотарийни игри в обекти или вериги от обекти (пунктове), които не са включени в удостоверението и не са обозначени за съответните игри.


Забранява се изплащането на печалбите от лотарийни игри извън обекти или вериги от обекти, както и извън банки.

Парламентът прие промените в Закона за хазарта на второ четене. Законопроектът бе внесен от лидера на НФСБ Валери Симеонов и влиза в сила след обнародването му в „Държавен вестник“.

От деня на влизането в сила закона лицензите за организиране на лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ се прекратяват и съответните удостоверения се обезсилват.

Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на този закон, се изплащат съгласно утвърдените игрални условия и правила за съответната игра. От деня на влизането в сила на този закон се преустановява разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“.

 

Резултат с изображение за „търкай талонче“

Издадените фишове, талони или други удостоверителни знаци, които не са продадени до влизането в сила на този закон, се унищожават до 31 декември 2020 г. 

Депутатите отхвърлиха предложението за забрана на пряката реклама на хазартни игри. То бе направено от ПГ на „БСП за България“ между първо и второ четене на законопроекта.

 

 

Станете почитател на Класа