Николай Стариков: Коронавирусът - ново оръжие?

Когато обсъждаме възникващата епидемия в Китай, не можем на 100% да обясним нейния изкуствен или естествен произход. За това има твърде малко информация. И може би ще разберем по-късно.

От друга страна, когато следователите разследват престъпление, те винаги имат само косвени доказателства и се опитват да разберат логиката на престъплението. Рядко престъпникът дава на следователя цялата изчерпателна информация, идва с признание или стои с окървавен нож над тялото на жертвата. Той е улавян, изчисляван по косвени признаци.

Сега, нека се опитаме да разсъждаваме върху ситуацията с епидемията.

Има ли бенефициенти от ситуацията около Китай?

За това погледнете недоброжелателите на Китай.

Има ли такива? Има.

Има държави, които пряко наричат Китай основния си противник, главното си главоболие. И които засега водят с Китай все още само търговски войни.

Възможно ли е да се предположи, че противниците на Китай използват ситуацията, за да отслабят Китай? Абсолютно логично. Такова сме виждали много пъти в човешката история.

 

Резултат с изображение за „Коронавирусът“"

 

За съжаление в същата човешка история ще намерим много примери за използването на биологично оръжие. Освен това от незапомнени времена. Припомням ви как англосаксонците унищожават коренното население на Америка, давайки на индианците заразени с едра шарка юргани. Тук няма тайна.

Разликата е, че тогава британците разбират разрушителността на бактериологичните оръжия, затворени в одеяла, но не могат да ги създадат изкуствено. Те биха могли да дадат одеялата, които са били използвани от болните, можели са да се опитат да пръскат зараза. Но те не могат да създадат едра шарка, не могат да я модифицират.

С течение на времето у човечеството се появиха подобни възможности.

По време на Втората световна война това, отново, е исторически факт, Япония използва бактериологични оръжия. Между другото, което е интересно - в Китай. И то недалеч от Ухан.

Японците спускат заразени плъхове от самолети. Опитват се да предизвикат епидемия. За което след това са съдени в Хабаровск. А лидерите на специално подразделение на японската армия са осъдени на дълги срокове затвор.

Това също е исторически факт.

И така: биологичните оръжия са били използвани, създавани и никой не е отказвал да ги използва в бъдеще. В края на краищата няма договор за неразпространение, неизползване или неразвитие на бактериологични оръжия.

Нещо повече: наличието на, например, американски лаборатории в Украйна, Грузия и другаде не е тайна. И в самия Китай има лаборатории, които се занимават с тази тема.

Сега продължаваме с нашия анализ.

Защо ядрените оръжия и получаването им от враждуващите страни води до невъзможността за войни във вида, в който те са известни преди това?

Заради взаимно осигуреното унищожение.

По същия начин, използването на бактериологични оръжия в съвременната световна икономическа и политическа система, когато хората пътуват, а тези пътешественици са десетки милиони хора, е невъзможно да се избегне разпространението на заразата по света. Тоест, пуснал някъде злонамерена епидемия, никой не може да гарантира, че няма да се върне при него.

От това следва простият извод: какво ще стане, ако успеят да направят бактериологичните оръжия избирателни? Така че да не засяга всички хора, а хората от определена раса, определена възраст, хората с определен набор от гени.

Тогава бактериологичните оръжия могат да се използват напълно безопасно. То ще убие някои, но не ще действа върху други.

И наистина не искам да вярвам, че този злодейски нечовешки план може да бъде осъществен днес.

Но информацията, че почти всички болни (или дори всички болни) са етнически китайци, ни кара да се замислим.

Освен това видях съобщения в пресата, че повечето случаи са при мъже в детеродна възраст. Което също ме кара да мисля за невероятната селективност на самия този вирус.

Може би именно от тази гледна точка китайските власти гледат на епидемията. Те проявяват изключителни дори за Китай предпазни мерки за предотвратяване на разпространението на инфекция. Карантини в милиони градове.

Може би китайските власти знаят нещо, което ние не знаем.

 

Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа