МВР със спецакция за кражба на вода в "Стомана" Перник

Министрите Маринов и Караниколов бяха в Перник в рамките на действията на кризисния щаб, съобщава МВР. След среща с Борисов и набелязаните мерки за действие предвид кризисната ситуация, двамата бяха на място на стартиралите ремонтно-монтажни дейности и обследването на трасето на Клон 2 от водопреносната мрежа на Перник.


Двамата провериха създадената организация за обследване на трасето, част от което преминава през територията на "Стомана". Целта на обследването е да се установи точната локация на оттечките и дали става въпрос за авария или за нерегламентирано включване в мрежата.


По-рано НоваТВ съобщи, че МВР провежда спецакция в "Стомана" Перник заради кражби на вода, като вътрешният министър и министърът на икономиката са на място. С багери и тежка техника униформени и прокурори нахлул в пернишкия завод.


По информация на магистрати спецоперацията е по сигнал за кражби и източване на вода от водопровод, минаващ през завода. Според БНР има и жандармерия, а операцията се ръководи от Маринов и представители на прокуратурата.


Полицията трябва да осигури достъп до тръба и да се провери дали има опити за отклоняване и незаконно източване на вода.


Пристигнал е и кметът на Перник Станислав Владимиров. Междувременно е преустановено водоподаването в пернишкия квартал "Проучване" и на улица "Рашо Димитров" заради влошено качество на водата.


Три от взетите общо пет проби установяват несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли, а две проби показват сулфит редуциращи клостридии.


На населението ще се осигури вода с цистерни. В момента ВиК-Перник извършва ремонтни дейности. В останалите райони на Перник и населените места, водата е с добри показатели.

Станете почитател на Класа