Румен Петков: Не съм пишкал във фонтана, ремонтирах го!

Президентът веднъж върна избора на председател на ВАС, рецидивира с връщането на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор и сега, ако сезира Конституционния съд, това ще създаде институционален конфликт, посочи лидерът на АБВ

Грозната лъжа е, че съм пишкал във фонтана в Плевен като кмет,  аз го ремонтирах. Обяснявам това 20 години, очевидно не е стигнало до всички. Нямам и амбицията да стигне до всички.

Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в сутрешния блок на Нова телевизия. Той го каза като "право на отговор" на твърдение в предизборното студио, но не обясни от кого е направено. Определи го само като "слуз в черна риза".

"Внушението беше за оргии, за такива неща, затова си позволих да отговоря", заяви той, като обясни, че е следен и подслушван в продължение на месеци.

Тази клеветническа кампания беше направена съвсем съзнателно срещу мен, добави той.

Той изрази мнение и по казуса с процедурата по избор на нов главен прокурор. Президентът веднъж върна избора на председател на ВАС, рецидивира с връщането на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор и сега, ако сезира Конституционния съд, това ще създаде институционален конфликт, от който никой няма да спечели, подчерта Петков.

По повод местните избори Петков каза: "Абсурд е да има 600 000 недействителни бюлетини. Ние настоявахме всички тези бюлетини да се отворят. Ако това не се направи, ние окончателно ще отвратим интелигетните хора от политиката, защото те виждат, че с 20% може да се избере кмет на столицата".

Лидерът на АБВ коментира и предложението на управляващата коалиция първият ден от болничните да не се заплаща. За пореден път това правителство и това мнозинството казва: "Няма държава". Ние не искаме да се борим с престъплението, а с последствието. Защо например първия ден, а не третият? Защо не се въведе ефективен контрол – има достатъчно инспекторати, посочи Румен Петков.

 

 

Станете почитател на Класа