Концесионерите на плажовете хитруват с цените на шезлонги и чадъри

Проверка установи, че на плаж "Нестинарка" по Черноморието цената на шезлонг по табела е 36 стотинки. При опит за плащане се оказва, че цената е 5 лева, тъй като е добавено и шалте. Туристите не знаят, че цената трябва да е в пъти по-ниска.

По начинът на представяне на информацията се оказва, че шезлонгът струва 36 стотинки, но без шалте не може да се закупи, а то струва 5 лв. Нека туристите подходят с отказа за шалте и да заплатят само цената от 36 стотинки. Така концесионерът ще остане изненадан, коментира в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. При нас в КЗП са постъпили 10-15 жалби за нередности за чадъри и жалби от началото на сезона, коментира председателят на КЗП. Никой не може да ви задължи да купувате неща, от които нямате необходимост. Винаги можете да си платите само чадър или шезлонг, никой не може да ви принуди да купувате комплект от двете, разкри Маргаритов.

Летния туристически сезон категорично не е пред провал - българския туризъм стои много стабилно. За радост цялата тази негативна кампания, която се води срещу българския туризъм, не се отразява особено от медиите в чужбина и когато ние влезем в интернет търсачките, в сайтовете, там общо взето въпросите са най-вече уточняващи за близостта на заведение, което да е близко до мястото на бъдещия турист или къде може да се намерят определени спортни занимания. Това каза от своя страна Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Все пак трябва да отбележим, че целия този хаос, който наблюдаваме в момента по морето, той е благодарение на действията на Министерството на туризма и на министър Ангелкова в частност, допълни той. В момента българският туризъм губи милиони от доктрината на министъра, каза още той.

Станете почитател на Класа