Карадайъ нападна Виктор Николаев и определи Ахмед Доган за историческа личност

Ще участваме активно във вота на недоверие. Имаме свои мотиви, но ще изчакаме да видим какви са мотивите на опозицията. ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя нашето поведение при евентуални вотове на недоверие. Не сме търсени за консултации от БСП. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Не подкрепяме политиката "стани, за да седна". От ДПС сме най-подготвени за участие във властта. Днешното политическо управление е без визия, хората не живеят добре. Опитвате се да внушавате на хората, че няма алтернатива. Има. В момента има политическо безвремие. ГЕРБ се самооценяват като безнадеждни", каза още той. 

"Когато обявим ясни национални приоритети няма да има значение кой е на власт. От тези много думички, които изръсихте имаше най-малко 6 въпроса и още толкова внушения", обърна се Карадайъ към водещия на сутрешния блок Виктор Николаев.

"Политиците от ранга на Доган са историческа личност, те са активът на тази държава, защо американският посланик да не дойде да се снима с него", отговори лидерът на ДПС на въпрос за снимката на Ахмет Доган с американския посланик Ерик Рубин миналата седмица. 

"Не виждам какво лошо има един човек да си купи нещо и да се включи в една сделка", коментира Карадайъ по повод новината, че Ахмед Доган е купил ТЕЦ "Варна". 

"Не бива да имаме отношение дали сме малко членове на ЕС или много. Или изпълняваме регламентите на ЕС или не, завърши Мустафа Карадайъ относно изказването на Путин за България.

 

Снимка на ДПС Пресцентър.

(Снимка: ДПС, пресцентър)

Станете почитател на Класа