Артистът- репортер Димитър Върбанов получи "Златен скункс" от "Господари на ефира"

Репортерът Димитър Върбанов получи анти-наградата "Златен скункс" от своите вече бивши колеги от предаването "Господари на ефира".

Причина са кадрите от охранителни камери, на които се вижда как след като е избутан от склад, обект на разследване, Върбанов демонстративно лежи продължително на земята, докато операторът му го снима от различни ъгли.

 

Димитър Върбанов получи "Златен скункс"

 

Той се защити, че "не е имало умисъл" в действията му след случилото се в склада във Велико Търново, а е загубил "контрол над чувствата и емоциите си".

 

Уволненият репортер обясни пред камерата на "Господари на ефира", че след случилото се в склада "загубил контрол над чувствата и действията си". Същевременно се защити, че още на следващия ден бил казал, че не е пребит, а го бутнали и вече е добре.

"Изблъскаха ме до вратата. Тогава се случиха неща, които за съжаление бяха извън моя контрол. От много адреналин, от прекалено много желание да приключа този случай, от емоции, от всичко, което се случи вътре", коментира Върбанов.

Върбанов е на мнение, че основната му вина е, че не е успял да "контролира" разпространението на информацията за случая с "много гръмки заглавия".

"Не е имало умисъл в действията ми след излизането от склада", коментира Върбанов. Той обясни, че в работата си човек може да направи хиляди добрини, но една "волна или неволна грешка" може да провали всичко.

Репортерът на "Господари на ефира" Боби Ваклинов даде "Златния скункс" на своя бивш колега и му обясни, че Върбанов получава статуетката за "изопачаване на истината" и "манипулацията, в момента, в който го бутат извън склада". Ваклинов обясни, че този акт е хвърлил петно върху "Господари на ефира" и всички хора, които работят в него.

Уволненият след случая Върбанов от своя страна се извини на колегите си, продуцентите и зрителите. Под звуците на меланхолична мелодия на пиано, той помоли колегата си Ваклинов екипът на "Господари на ефира" да довърши случая със склада.

Димитър Върбанов, репортер с 12 години стаж в екипа на "Господари на ефира", беше уволнен в края на миналата седмица. Причина за това бяха обстоятелствата около негово разследване на склад във Велико Търново, за който е имало сигнал, че там се препакетират и продават стоки с изтекъл срок на годност. Първоначално се появи информация, че Върбанов е бил "пребит". По-късно стана ясно, че е бил "хвърлен върху бетонна площадка" и е бил приет в болница с "леко сътресение на мозъка".

На следващия ден след излъчване на кадрите се появи видео от охранителните камери на обекта. Там се вижда, че Върбанов е избутан от склада, но не става ясно дали е хвърлен или сам пада на площадката пред входа му. По-смущаващи са следващите кадри, на които Върбанов заема по-драматична легнала позиция върху земята, за да може операторът му да го снима от няколко ъгъла. След това репортерът изчаква пристигането на извиканата от него полиция, за да му помогнат полицаите да се изправи.

След появата на записа от охранителните камери Nova, която излъчва "Господари на ефира", се разграничи от случая. Продуцентът на предаването Джуди Халваджиян от своя страна освободи провинилия се репортер.

Станете почитател на Класа