Александър Ваклин: Възмутен съм от опитите да се предизвика съжаление по случая Иванчева

„Не съм компетентен как се извършват процедурите по задържане, обиск, прегледи в болница", каза бизнесменът, който подаде сигнала срещу бившата кметица на „Младост"

„Мен ме възмущават опитите да се изкриви общественото мнение по случая „Десислава Иванчева" и да се предизвика съжаление. Това коментира в сутрешния блок на Нова телевизия Александър Ваклин, бизнесменът, който подаде сигнал срещу бившата кметица на „Младост".
„Не съм компетентен как се извършват процедурите по задържане, обиск, прегледи в болница", каза той.

Миналата седмица бяха разпространени кадри, които показват как Иванчева отива в болница, с окови на краката и кожен колан, който възпрепятства движенията й. Това предизвика масово възмущение в социалните мрежи.

Ваклин коментира и ареста, при който тя бе държава в центъра на София часове наред. Според него арестът на бившата кметица е станал толкова обществен, защото самата тя е избрала мястото, където да получи парите и полицията не е имала избор.
Бизнесменът призна, че за първи път му се случва толкова голям подкуп да му бъде искан. Той обаче уточни, че и по-малки суми не са искани преди случая „Иванчева". За да се иска подкуп, той се иска от човек, който би дал, аз не бих дал", смята той. Ваклин заяви, че сега има един страх сред служителите, когато видят представител на неговата фирма. „Даже ни проверяват повече", уточни той.
„Аз съм един гражданин, който е застанал с името си и свидетелства. Защото има много граждани, които казват аз знам, че той например има Ролс-Ройс, но никой не отива да свидетелства. Много често журналист с камера отива и разобличава някакъв проблем, но без свидетел, няма как това да отиде в съда", каза Ваклин.

Станете почитател на Класа