Изнудвани от Иванчева разказаха за рекета: Натискът беше брутален!

Моето семейство има терен, който е предвиден още от началото за застрояване. Отгоре искаме да си построим жилище. Многоетажна сграда. Моето запознанство с Иванчева беше по този казус. Нашият инвестиционен проект потъна. Проектът е от 2013, битката е титанична. Целият проект е одобрен. Стигнахме до разрешителното за строеж, точно когато Иванчева дойде на власт. Това заяви в ефира на "Здравей, България" потърпевшата от своеволията на кметицата на район "Младост" Елена Николова. "Разрешение за строеж не ни се издаде. При справка стана ясно, че преписките са заключени в кабинета на Иванчева. Срокът за забавяне на разрешението на строеж е 14-дневен. Архитект Стефан Стефанов - архитект на "Младост", каза сам, че тези книжа са при нея. Имала съм две срещи с нея. Първата беше по нейна покана. Имаше граждани и инвеститор. Обстановката беше брутална, хората излязоха с имената и проектите си и бяха посрещнати с възгласи "Вие трябва да се махнете от тук". Това го казваха представители на "Зелен Младост". Един заплаши с жалба. На втората ни среща тя ни викна в кабинета си, беше със заместничката си. Тя вербално постоянно ни натискаше ние да заменим имота си и да се откажем от намеренията си. С официално писмо ние казахме, че не искаме да участваме в нещо такова и сме изрядни пред закона. Тя ни каза, че ние, ако не се съгласим, тя няма да придвижи пропуските. Тя ни предложи да участваме в замяна с терен на "Софийски имоти". Тя намеси и Фандъкова, каза, че тя й е дала картбланш да преговаря. Това е тотална лъжа", каза Николова. В студиото бе и друга пострадала от своеволията на закопчаната кметица: "Ние правим градоустройсвена процедура все още, тоест сме на доста по-ранен етап.

 

 

 

До момента преписката ни е при госпожа Иванчева, въпреки че се води при архитекта, който реално носи отговорност. В разговор с Иванчева ми се каза, че преписката е в нея и, ако искаме да я съдим, тя няма да я пусне. На нас също ни предлагаха имот. Тя ни предлагаше място със сходни характеристики", каза Светлана Дементиенко.  "Тя ни принуждаваше да участваме в такива нечисти сделки. Това е изнудване", включи се отново Николова.  "Направих справка със "Софийски имоти". Стана ясно, че тя ми предлага нещо, което не е нейно и не може да ми предлага", каза Дементиенко. В ефир се включи и пиарът на община "Младост" Петър Кърджилов "Факт е, че има случаи на фалшифициране на документи. От друга страна голяма част от имотите, които инвеститори искат да се придвижат за застрояване, са върху зелени площи. Има такива преписки, но забавянето не е престъпление. То се прави от госпожа Иванчева и нейния екип, за да се изяснят въпросителните.

 

Има какво да се разследва и да се окаже съдействие на Столична община, за да се стигне до истината. Това, което ще повторя е, че имаме сигнал за явна фалшификация на документи на един от строежите", каза той. "Имаше разминаване на версиите на хората, които говориха на пресконференциите. Не е ясно дали са открити пръстови отпечатъци върху банкнотите. Опитва се да се измества фокуса на казуса. Прокуратурата си позволи недостоен и непрофесионален език. Позволиха си реплики, че Иванчева имала бурен нощен живот. Това е уронване на престижа.

 

Започнахме собствено разследване и според нас всичко е инсценирано и вече имаме доказателства за това. Имаме информация за човек от общината, който е съдействал за тази инсценировка", каза той. От студиото двете дами се обадиха веднага: "Това беше демагогия и популизъм. Ние сме радетели на зелената идея. Те имаха законовата възможност да я реализират. Те намериха терените, които бяха отредени за строеж и излязоха с фалшиви протести и започнаха едно изнудване. Лично аз съм водила разговори с всички пострадали", каза Николова "Зовем всички, които са потърпевши от действията на Иванчева, да не се крият", завърши Дементиенко.


Станете почитател на Класа