Програма Еразъм в действие

228 милиона евро са инвестирани в България по европейската образователна програма „Еразъм+" за последните 10 години. Това каза заместник-министърът на образованието Деница Сачева. 10% от учителите у нас са участвали в различни дейности, свързани с програмата.

В момента у нас се провежда среща на директорите на националните агенции на програма „Еразъм" на всички държави – членки и се обсъжда бъдещето на програмата, както и резултатите, постигнати до момента, каза Сачева:

„Общите настроения са за това да има допълнителни инвестиции в рамките на следващата бюджетна рамка, като също така да се обърне особено внимание и на намаляване на неравенствата, т.е. да се работи с райони, които не са били включени до момента в програмата, да се търси начин за разширяване обхвата на програмата към различни сектори, включително по отношение на професионално образование, по-голяма мобилност, свързана с обмен на опит и практика за дигитални и предприемачески умения и разбира се, допълнителен силен акцент ще има отново върху учителите".

Станете почитател на Класа