Пролетта е сезонът на възможностите

Всеки един човек си струва да стане добър в едно от тези две неща: да сее през пролетта или да проси през есента, казва Джим Рон, определян като съвременен бизнес философ в САЩ.

 

Той е убеден в истинността на думите: Животът представлява постоянни и предвидими модели на промяна. Единственият неизменен фактор са нашите чувства и настройка към живота. Ние владеем силата на отношението, а то определя избора. Изборът води до резултатите. Не може да промените сезоните, но може да промените себе си.

 

prolet

 

Вярвам, че като човешки същества е наша естествена съдба да се развиваме, да успяваме, да просперираме и да откриваме щастието, докато сме живи. Че трябва да полагаме постоянни и съзнателни усилия, за да се подобряваме спрямо промещяните се обстоятелства, казва още Рон.

 

Да поговорим за пролетта, предлага той.

 

Според него пролетта е сезонът на активността и възможността, който идва след турбулентността на зимата. Поради това трябва да го използваме максимално добре. Каквото посеем през пролетта, това ще ожънем през есента, гласи философията на Рон.

 

 

За всяка генерирана идея ще бъдем възнаградени. За всеки акт на любов, който дарим, ще получим любов в замяна, смятат експертът по бизнес въпроси. Той предупреждава, че не бива да подценяваме природните характеристики на пролетното време – то минава неусетно, а понякога ни провокира да бъдем пасивни и да се наслаждаваме на красотата навред.

 

Natürlich fit und gesund bleiben

 

С разума, мъдростта и свободата, която е дадена на човека, трябва да тренираме своята дисциплина да продължаваме да „сеем" независимо от наличието на камъни, плевели или други препятствия пред нас. Последните не могат да разрушат всички наши „семена", ако се погрижим добре за тях и бъдем интелигентни.

 

 

Изберете да действате, не да почивате. Изберете истината, а не фантазията. Изберете усмивка пред гримаса. Изберете любов, а не вражда. Изберете положителното във всяка сфера от живота и се възползвайте от всяка възможност да работите през пролетта.

 

Аз нося пролетта

 

Този сезон ни показва, че животът наистина е едно постоянно начало, постоянна възможност и постоянна пролет. Трябва само да се научим да преценяваме нещата втори път, да гледаме на тях като деца, да оставяме въображението и любопитството да ни ръководят.

 

 

Не се бавете. Използвайте още сега възможностите, които пролетта ви предоставя, призовава Рон. Независимо какво планирате да правите с живота си, извлечете максимума. Само не позволявайте на сезоните да се редуват напразно.

Станете почитател на Класа