Избягалите затворници да поздравят братя Галеви!

След скандала с двамата затворници, избягали от централния софийски затвор през централния вход и разразилият се скандал, се наслушахме на неадекватните обяснения на министъра на правосъдието Цецка Цачева, министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов.

 

Реакцията и оправданията им са продиктувани единствено от стремежа им да оправдаят себе си, некадърното управление на оглавяваните от тях институции и неспособността им да се справят със задълженията си. Срамно е мълчанието на премиера по темата. Като бивш главен секретар на МВР и бивш охранител би трябвало поне две думи да каже.

 

Делото за конфискацията на имуществото на братя Галеви беше отложено заради големия му обем

 

Разбира се, случващото се е олицетворение на тоталния разпад на държавата, на мафиотизирането на институциите и нивото на корупцията на всички нива в държавната машина, включително и в системата на затворите. Борисов разбира, че този случай е символ на неговата власт – безнаказаност за престъпниците и безпомощност на институциите! И се крие, докато пред обществото и медиите са пратени поредните матросовци да „обират калая“ и да поемат ударите. Не че те нямат вина и не носят отговорност, напротив!

 

Във всяка нормална държава, ресорните министри вече щяха да са в оставка, но у нас наглостта на управляващите е легендарна. Въпрос на време е управляващите да обвинят обществото за случилото се, а себе си да изкарат жертви и случващото се да бъда определено, като заговор срещу правителството и опит да се разклати стабилността!

 

Остана ни само уверението на МВР, че са мобилизирани всички сили за издирването и залавянето на бегълците, включително и охраната на границите на страната, да се предотврати тяхното бягство в чужбина.

 

Вчера – 05.04.2018 г., проверка на БОЕЦ показа, че по пътя Видин — Брегово, няма нито един полицейски пост. От Брегово до ГКПП Връшка чука са няколко десетки километра сухопътна граница, оставена без охрана и наблюдения. Десетки са случаите на заловени на сръбска територия бежанци , преминали границата безпрепятствено именно в този участък на държавната ни граница.

 

 

 

 

Когато държавата е превзета от мафията, а институциите са превърнати в инструменти на мафията за източване на държавния ресурс, прикриване на престъпленията извършени от властимащите и репресия спрямо неудобните, то те са загубили способностите си да изпълняват основите си функции и задължения! И никакви уверения и обещания на министри и чиновници не могат да променят това. Доказано!

 

Избягалите затворници могат да поздравят братя Галеви, а българите трябва да осъзнаят, че докато ни управляват ченгета , мутри и корумпирани калинки, ще продължаваме да живеем в територия, в която властва закона на мафията и липсва нормалност, справедливост, а истината се говори със страх!

Когато фактите говорят и Буда мълчи!

 

Станете почитател на Класа