Нощен транспорт от 7 април

Четири автобусни линии, с пресечна точка на площад „Княз Александър I", ще прекосяват по диагонали столицата, за да достигнат до големите крайни квартали, съобщиха от Столичната община. Всеки пристигнал автобус ще изчаква на площада 5 минути, за да може пътниците да извършат трансфер. Спирката ще бъде обозначена като автобусна.

Нощните автобуси ще осигуряват превоз на пътниците от 00.00 часа до 4.00 ч. сутринта. Линиите са номерирани като N1, N2, N3 и N4, и ще се движат съответно по маршрути: ж.к."Люлин 1,2"- ж.к."Младост 4" с 50 спирки, кв. „Обеля" – ж.к. „Студентски град" с 38 спирки, ж.к. „Овча Купел 2" – ж.к. „Левски" (Автостанция Изток) – 33 спирки и ж.к. „Дружба 2" – ж.к. „Гоце Делчев"- 49 спирки в едната посока и 55 в другата.

Автобусите ще се движат през 40 минути и ще спират на обозначените спирки, когато има чакащи пътници или желаещи за слизане. Нощните линии ще се обслужват от 14 автобуса с климатици. От съображения за сигурност водачът ще бъде отделен от салона за пътници, ще има и паник-бутон за връзка с полицията, в случай на необходимост. За сигурност на пътниците и екипажа колите са снабдени с видеонаблюдение, съобщават от Центъра за градска мобилност.

Редовните карти за градската мрежа не могат да се ползват за нощен транспорт, защото в тяхната цена не е включена услугата. Затова кондуктори ще продават билети на място в автобуса, цената е 2,00 лв. Той ще важи за цялата нощ и ще бъде с дата.

Засега Столичната община планира нощните автобуси да се движат до края на годината.

Станете почитател на Класа