Убийствена прокоба опразни бул. „България” от баровски лимузини – политици и бизнесмени заобикалят лобните места на Петър Христов, Фатик и Кюлев

Същинска прокоба тегне над един от основните столични булеварди, известен и като трасето на властта – „България”, който свързва правителствените и президентски резиденции с центъра на София и още от времето на социализма се ползва от кортежите на властимащите. В последните години по него фучат и скъпарските лимузини на най-богатите бизнесмени, обитаващи луксозния квартал с баровски имения „Бояна”. 

 

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Убийствена прокоба опразни бул. „България” от баровски лимузини – политици и бизнесмени заобикалят лобните места на Петър Христов, Фатик и Кюлев

 

Тази седмица насам обаче булевардът е опустял от супер модерни возила, след като там намери смъртта си поредният богат българин. Шефът на „Лактима” Петър Христов бе застрелян в кв. „Манастирски ливади” близо до „България” в понеделник сутринта. Покушението срещу него всяло невиждан смут сред политици и бизнесмени, които вече наредили на охраните и шофьорите си в никакъв случай да не минават по този маршрут и да ползват други трасета, които водят от баровските квартали под Витоша до центъра на столицата.

 

Паниката им била съвсем оправдана, тъй като по начало булевардът бил доста широк и открит и колите лесно се атакували от точни стрелци, скрити в многобройните високи сгради по цялата му дължина от Околовръстен път до НДК. Това показват и предишните два фатални атентата, при които загинаха популярни и богати българи именно на „булеварда на смъртта”.

 

Банкерът Емил Кюлев бе застрелян докато се движи с джипа си по „България” в посока към центъра на 26 октомври 2005 г. 4-5 куршума, изстреляни за секунди, се оказаха достатъчни да убият крупният бизнесмен и бивш собственик на ДЗИ Банк, който бе един от най-богатите хора в България.

Две години по-рано на бул. „България” намери смъртта си Филип Найденов-Фатик, който бе сред силните босове в ъндърграунда, свързван с наркотрафика. Той бе застрелян също в колата си, докато е спрял на червен светофар на кръстовището с бул. „Гоце Делчев”. Поръчковият му мерцедес бе направен на решето с над 30 куршума, от които 9 попадат в тялото му и го убиват.

Станете почитател на Класа