Сириец организирал измамите с лекарства

Организираната престъпна група за износ на скъпи лекарства, предназначени за лечение на ракови заболявания, била ръководена от сириец. Новината съобщават източници от Министерство на вътрешните работи.
По информацията, групата е работила с представители на множество лечебни заведения, които са изписвали скъпоструващите лекарства на неподозиращи за това пациенти. След като вече не били в наличностите на здравните заведения, препаратите са били предоставяни за износ. Според информацията дори е бил заловен и директор на лечебно заведение, който лично доставял лекарствата.
Освен с изнасяне на медикаменти от самите болници, групата се е занимавала и с фиктивни сделки от аптеки, които също формално са продавали лекарствата на пациенти, но реално са отклонявали препаратите за износ.
Предварителните оценки сочат че загубите за държавата от тази схема надхвърлят 100 милиона евро. Това, което МВР все още не са обяснили как е възможно чужденци да опознаят здравната ни система и да намерят пропуски в нея, когато за същото не са се сетили български експерти и мениджъри на здравни заведения.

Станете почитател на Класа