Още роднински назначения на ГЕРБ

БСП обяви, че разполага с цялата информация за шуробаджанашките назначения по партийна и властова линия в държавата и ще ги обяви до 1 седмица, ако дотогава ръководството на ГЕРБ само не ги разчисти.
Ултиматумът беше даден на брифинг в централата на левицата от депутата Таско Ерменков, предаде агенция бгнес.
Разполагаме с цялата информация, която касае шуробаджанашки и партийни назначения в държавата по общини, по областни центрове, по предприятия – държавни и общински. И даваме една седмица на ГЕРБ да си съберат тази свещена Изпълнителна комисия, да си решат проблемите и да знаят дали ще се съобразят с желанието на своя председател Бойко Борисов да се разчистят тези взаимоотношения и тези бакии. Това каза депутатът от БСП Таско Ерменков.
По думите това, което досега от левицата изнесоха, били малки порции в „опит да вразумят управляващите и те сами да се заемат с отговорността да управляват държавата честно". След седмица от БСП щели да изнасят масирана информация по области, по общини и по държавни предприятия, посочи Ерменков. По думите му в партията са получени около 100 сигнала от всички областни и повечето общински градове. „Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия", заяви Ерменков.
Темата за шуробаджанашките назначения тръгна след скандал в ГЕРБ между депутата и координатор за Хасково Делян Добрев и кмета на града Добри Беливанов, след който бяха извадени обвързаностите на хора на високи позиции в общината с Добрев, част от които заели постовете си без конкурс въпреки законовите изисквания. После от БСП посочиха подобни обвързаности и в кметството в Габрово, чиято кметица отрече да има закононарушения и обяви, че ще съди левицата за накърняване на името й.
Като пореден пример за роднински назначения на ГЕРБ в събота от БСП показаха връзки в столична община и държавните газови дружества. Сестрата на началника на правния отдел в КЗК Стоян Стоянов Ралица Стоянова е заместник-кмет на Столична община. Тя е заела мястото на Юлия Ненкова, която сега е председател на КЗК. Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков. Друг член на КЗК, Георгица Стоянова, е съпруга на началника на правния отдел Владимир Маринов в „Булгартранзгаз". Според Таско Ерменков1 синът на народния представител от ГЕРБ Снежана Дукова - Илиян Дуков, е член на Съвета на директорите "Булгаргаз".

Станете почитател на Класа