Вдигат старчески дом до вилите на Ани Салич и Мая Манолова в пернишкия Бевърли Хилс

Столичната фирма „Хоспис София 11“ ЕООД  предвижда откриване на Дом за възрастни хора с увреждания в пернишкото село Рударци. Хосписът ще се намира близо до центъра на селото, което е сред най-харесваните в региона не само от перничани, но и от столичани. То е известно с минералната си вода, чистия въздух и красивата природа. Освен това селото се намира само на 7 км от Перник и на 16 км от София, пише struma.bg.
 

Инвеститорът е избрал съществуваща сграда над градския плаж. Тя ще бъде изцяло ремонтирана. Според местните преди време е била собственост на медици, които най-вероятно са продали сградата на столичната фирма. РИОСВ предстои да извърши оценка за съвместимостта на планове, програми, проекти и инвестиционни предложения с предмета и целите на опазване на защитените зони  по закона за биологичното разнообразие.  Едва след приключване на тази процедура може да стартира реализиране на намерението.

 

Рударци е сред най-популярните селища за летен отдих в Пернишко. Минералният плаж събира в горещините стотици перничани и столичани. Вили и къщи в селото имат Мая Манолова и Ангел Найденов, бизнесменът Спас Русев, журналистката Ани Салич, Христо Ковачки, журналистката Милена Милотинова и съпругът й, общинският съветник Димитър Колев, Едвин Сугарев, генерал Любен Гоцев, бившите министри от кабинета "Костов" Иван Нейков и Георги Ананиев. Хората в Рударци отдавна са свикнали с известните личности и на никого не правят впечатление. Приемат ги просто като съседи, а заради тях наричат селото пернишкия Бевърли Хилс.

Станете почитател на Класа