Нели Куцкова: Заплатите във ВСС били 3-4 000 лева, ами дайте да им дадем минималните

Заплатите във ВСС били 3-4 хиляди лева. Ами дайте да им дадем минималните. Това заяви пред "Челюсти" съдия Нели Куцкова като подчерта, че възнаграждението е едната страна на нещата, другата са моралът на самите съдиите. Повод за коментара в студиото бяха новите заплати, които предстои да бъдат гласувани за членовете на ВСС."При сега действащия закон и този, който ще влезе в сила, няма особена разлика във възнаграждението на членовете на ВСС", заяви на свой ред бившият правосъден министър Миглена Тачева. 


Миглена Тачева

"Несправедливо е хората, които работят в системата да се сравняват с тези, които работят във ВСС. Но за съжаление когато се търси съпоставяне между работата на съдиите от ВСС и тези на колегите им от районните съдилища, ще се види, че първите работят два-три дни в седмицата, останалите са затрупани с работа всеки ден", коментира Нели Куцкова. 

"Нека не оставяме членовете на ВСС да определят сами възнаграждението си. На това се нагледохме през 2007 година. Абсолютно съм съгласна с Нели и така трябва да се разсъждава - ако искаме във ВСС да отиват качествени професионалисти, трябва да имат адекватно възнаграждение", каза Тачева.

Станете почитател на Класа