Биография на принц Чарлз описва резиденцията му като "вълча бърлога"

Според новата биография на принц Чарлз в неговата резиденция Кларънс хаус царели нрави, напомнящи на тези във вълча бърлога, предаде Би Би Си.

Както съобщава в. "Таймс", в новата книга на американската писателка Катрин Майер със заглавие "Чарлз: Сърцето на краля" е описана "грубата и кръвожадна" борба за сфери на влияние сред придворните на принца. Там се подчертава също така и твърдението, че постоянните сплетни между персонала в Кларънс хаус затруднявали работата на благотворителни организации, чийто патрон е наследникът на британската корона. Пред Би Би Си хора от Кларънс хаус съобщили, че книгата на Катрин Майер, която ще се появи на пазара през февруари, не е авторизирана биография на принц Чарлз.

"Един от работилите преди в Кларънс хаус нарича рездиденцията "вълча бърлога" по аналогия с вероломството и пълото надхитряне на света, описани от Хилари Мантел в нейния измислен разказ за придвижването на Томас Кромуел в двора на Хенри VIII", пише Майер в книгата си, откъси от която започна да публикува в. "Таймс". По думите на автора принц Чарлз често сменял сменял длъжностните задължения на помощниците си, за да им попречи да засилват подмолната си борба и да предизвика чувство на уязвимост у тези, което им внушава, че някой друг може да изпълнява задълженията им. Майер пише за Уелския принц, че той не можел да разбере какви притеснения можели да причинят тези негови действия. И добавя, че наследникът на британския престол предполага, че съперничеството води до това хората да започнат да работят по-добре и не осъзнавал какво съпротивление и напрежение подобни разногласия можели да причинят. Според новата книга именно организационните проблеми и разминаването на мнения били причина за това, благотворителните фондове, чийто президент е принц Чарлз, да не могат да станат по-ефективни.

В отговор на тези определения от Кларънс хаус казаха, че въпреки някои съобщения, новата биография не е авторизирана и авторката й не е имала личен достъп нито до самия принц Чарлз, нито до неговите подчинени.

Станете почитател на Класа