Ректорът на СУ сезира главния прокурор заради окупацията

Ректорът на Софийския университет – проф. Иван Илчев сезира прокуратурата за втората окупация на Алма Матер. Той посочи, че няма да разговаря с окупаторите, предаде „Фокус". На въпрос дали ще се обърне и към полицията за съдействие, Илчев отговори: „Не, прокуратурата има право да направи това".

Във връзка със сесията на студентите той посочи: „Надявам се, че скоро ще приключи тази криза и ще успеем да наваксаме. Както виждате, тези, които са завзели университета, не се интересуват от интересите на студентите". Ректорът на Софийския университет обаче не посочи какво ще се случи със сесията на студентите, ако все пак окупацията продължи по-дълго.

Още вчера проф. Илчев поиска от членовете на Академичния съвет разрешение да сезира прокуратурата за започналата окупация. По-късно се появи и официална позиция на ръководството на Алма матер, която бе в подкрепа на ректора.

Сутринта вратите на Ректората останаха заключени с катинари. Служители от администрацията и ръководството на университета, както и преподаватели не бяха допуснати до сградата.

Станете почитател на Класа