Кулезич сезира прокуратурата за изтеклите си есемеси

Това е омерзително! Целят да ме дискредитират по особено долен начин. Да ми припишат, че съм журналист на ГЕРБ. Аз съм репресирана! Бита! Преследвана! Този кризисен пиар предложи от ефира на Нова телевизия водещата Люба Кулезич. В сряда тя бе обвинена от в. "Галерия", че източва по нерегламентиран начин информация от хора, които чрез нея упражняват задкулисно влияние върху политическите и съдебни процеси в България.„Аз няма да покажа телефоните си, но ще кажа така – в него има есемеси и телефонни обаждания, разменени с представители на почти всички политически сили. Аз, като журналист, трябва да общувам с всички. Да почна ли да изреждам? – С хора от ДПС, БСП, ДСБ, СДС, с хора от Реформаторския блок, с Дора Янкова, с Антон Кутев… Да не изреждам! С купища хора. Общувам със затворници – един от тях е Янко Ваташки. Но общувам и със съдии“, продължи Кулезич.

Според нея съдържанието на есемесите може да бъде манипулирано. „90% от есемесите ги пиша на латиница, а тези, които се показват, е написано на кирилица. Има толкова глупости и безобразия! Няма да влизам в обяснителен режим. Но пак ще кажа – това е манипулация и опит за дискредитация“, заяви разпалено Кулезич.

Според нея текстът, подписан от Кристина Патрашкова, съдържа 3 нарушения на закона – подслушване на известен журналист, изваждане на есемесите му на показ и манипулирането им.

"Това е престъпление! Срещу кого е приложено това „законно подслушване“? – Аз ли съм подслушвана или съм влязла в това полезрение, когато е вървяло подслушване срещу Бойко Борисов, Цветан Цветанов… Ако аз съм обект на незаконно подслушване, това означава наистина нещо ужасно! Миналата седмица този вестник забърка поредния скандал с „черните записи“ между Първанов, Румен Петков и Борисов. И тъй като рекетът се проваля, започва рекет срещу мен – да бъда посочена като подкупен журналист. Това е фашизъм!“, продължи с журналистката.

"На всичко отгоре Патрашкова заяви – "От нищо не се притеснявам!". Да нарушиш три закона и да заявиш, че не се притесняваш от нищо, е демонстрация на безнаказаност. Аз ще сезирам прокуратурата за това, че спрямо мен се прилага незаконно подслушване. Сезирам господин Борислав Сарафов, зам.-главния прокурор – изнудването спрямо мен продължава. И му казвам – следващият ще сте вие, господин Сарафов", заяви накрая Люба Кулезич.

БЛИЦ ще продължи да след изкъсо скандала и най-вече твърдението на в. "Галерия", че разполага с аудиозаписи, които разкриват тъмната страна в тв предаването "На светло", водено от Кулезич. /БЛИЦ

Станете почитател на Класа